הליך הזיפות בזפת חמה
השימוש בזפת חמה לצרכי איטום, הוא נפוץ ומתבצע בעיקר על גגות של מבנים ישנים שלאורך שנים נהגו לזפת אותם בזפת חמה. קבלני זיפות ואנשי מקצוע העוסקים בתחום זה לאורך שנים פיתחו בו מקצועיות ומיומנות רבה. החומר הבסיסי הוא הזפת המגיע לשטח במצב צמיגי בחביות גדולות בגודל 75*25 על פי התקן הישראלי . רק לאחר חימומם של הדליים הגדולים המכילים את הזפת על מבער, הוא משתנה למצב צבירה נוזלי ואפשר למרוח אותו בקלות על פני כל שטחו של הגג.
העלות של זיפות באמצעות זפת חמה הוא זול יחסית לשיטות איטום חדשניות יותר כמו באמצעות יריעות ביטומניות ולכן נחשב בבניינים רבים כאיטום המועדף המתבצע אחת לשנה. לזפת יש תכונות היוצרות רמת אטימות מצוינת . אם תהליך מריחת הזפת מתבצע כהלכה הוא יוצר אפקט נכון של איטום מוצלח ובכך תימנע חדירתם של מי גשמים או מים אחרים העלולים לנזול מדודי השמש ולהיכנס לדירות העליונות.https://www.youtube.com/watch?v=LtqYklWugx8
שלבי זיפות הזפת חמה
בשלב הראשון, מנקים את הגג באופן מושלם מלכלוכים שונים ומאבק. לאחר מכן מורחים שכבה ראשונה העשויה מחומר ביטומני מדולל שהוא חומר המקשר בין שכבת הזפת לבטון שמתחתיה. יש גגות שמורחים אותם בשכבה אחת של זפת. בגגות אחרים מורחים שתי שכבות כשבניהן פורסים אריג פיברגלס. האופציה השלישית היא שתי שכבות של זפת ובניהן רשת אינטרגלס מפיברגלס. במהלך הזיפות אם קיימים מקומות שלא נאטמו כראוי יש לזפת אותם באופן פרטני בשתי שכבות של זפת כשבניהן יונח בד יוטה. יש לתת דגש במיוחד על זיפות מוקפד בנקודות המפגש בין הקירות והרצפה. איטום לא קפדני בחיבורים עלול לגרום לחדירת מים, גם כאן מומלץ למרוח שתי שכבות של זפת וביניהן להניח בד יוטה. לאחר ששכבות הזפת מתייבשות, אפשר לבצע סיוד או הלבנה כדי שהלקוחות ייהנו גם מהאיטום וגם מהקרירות שיוצר הסיד.